Kosovo otvorilo ambasadu u Jerusalimu

 Kosovo je zvanično otvorilo svoju ambasadu u Jerusalimu u Izraelu, preneo je Radio slobodna Evropa pozivajući se na saopštenje Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore Kosova.

„Imajući u vidu da visoki zvaničnici Kosova nisu mogli da prisustvuju otvaranju ambasade u Jerusalimu zbog pandemije korona virusa, Ministarstvo spoljnih poslova Kosova je naložilo otpravniku poslova u Izraelu da otkriije ploču zajedno sa ministrom (spoljnih poslova Izraela Gabrijel) Aškenazijem i ‘uz državnu zastavu je postavi na zgradi ambasade Kosova u Jerusalimu'“, navodi se.

Dodaje se da je otvaranjem ambasade u Jerusalimu, Kosovo ispunilo svoju obavezu koju je dalo 1. februara, kada je uspostavilo diplomatske odnose s Izraelom.

„Ambasada Republike Kosova u Jerusalimu biće snažno posvećena povećanju bilateralne saradnje i jačanju medjunarodnog subjektiviteta države Kosovo“, piše u saopštenju.

Uspostavljanje diplomatskih odnosa izmedju Kosova i Izraela je dogovoreno Vašingtonskim sporazumom o ekonomskoj normalizaciji odnosa izmedju Kosova i Srbije, koji je potpisan 4. septembra 2020. godine u Beloj kući uz prisustvo tadašnjeg predsednika Donalda Trampa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar