Kovid-terapija i intenzvna nega

RIM – Pacijenti sa teškim oblikom zarze kovida19, koji su lečeni u odelenjima intenzivne nege, imaju dva puta veću mogćnost da imaju komplikacije poput moždanog delirija i kome, nego pacijenti koji su u istim odelenjima ali nisu zaraženi korona virusom, piše onlajn novina “Fanpejdz”.

Do ovih podataka došao je međunarodni tim lekara i istraživača koji su ispitali bolničke kartone više od četiri hiljade pacijenata koji su od korona virusa lečeni u odlenjima intenzivne nege u 14 zemalja.

Cila istraživanja je bio da se ispitaju i utvrde mogućnosti za poboljšanje terapija u lečenju kovid-pacjenata.

Istraživanje je pokažalo da je 82 odsto takvih pacijenata bilo prosecno u komi 10 dana, što je dvostruko više od broja pacijenata koji su takodze lečeni u odelenjima intenzione nege, ali nisu bili zaraženi virusom.

Prema rezultatima istraživanja jedan broj moždanih pogoršasnja kod dela kovid bolesnika je posledica primenjenih terapija, pritisaka i restrikcija koje su na snazi u vreme pandemije. Drugim rečima deo moždanih disfunkcija koje pogadzaju pacijente u odelenjima intenzione nege je moguće izbeći drugačijim terapijama, piše list.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar