Krivična prijava protiv Zolaka zbog netačnih informacija

BANJA LUKA – Vlada Republike Srpske priprema krivičnu prijavu protiv direktora Agencije za lekove i medicinska sredstva BiH Aleksandra Zolaka, rečeno je Srni u Vladi Republike Srpske.

U Vladi su najavili da krivične prijave pripremaju protiv svih lica koji su plasiranjem netačnih informacija širili paniku i ugrozili zdravlje ljudi, prenosi portal RTRS.

Krivične prijave biće upućene Specijalnom republičkom tužilaštvu početkom naredne sedmice.

Vlada Republike Srpske je 1. oktobra uputila krivičnu prijavu protiv Draška Stanivukovića, gradonačelnika i komandanta Štaba za vanredne situacije grada Banja Luka, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv zdravlja ljudi.

U prijavi se, između ostalog, navodi da je Stanivuković od 24. do 30. septembra koristio i koristi svaku priliku i medijski nastup na teritoriji Republike Srpske i BiH da bi izazvao paniku, strah i neizvesnost kod stanovništva Srpske.

To je činio iznoseći lažne tvrdnje, posebno iznoseći neistinite navode da se na UKC Republike Srpske, kao i drugim zdravstvenim ustanovama – bolnicama na teritoriji Srpske, pacijentima obolelim od korona virusa daje industrijski umesto medicinskog kiseonika, navedeno je u prijavi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar