Krizni štab doneo odluku!

Neće se tolerisati nikakvo kršenje preventivnih mera i radimo na pravnom okviru da se kažnjavanje bolje primenjuje, saopšteno je nakon održane hitne sednice Kriznog štaba Vlade Srbije. Nismo pooštravali mere, već će se raditi da se ovo što imamo sprovede rigorozno i dosledno, rekao je imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković.
On je rekao da delimično imaju pravni okvir, ali da rade na tome da kažnjavanje poboljšaju.

„Zabrinuti smo, situacija se pogoršava, ali još uvek mnogo toga zavisi od nas“, kazao je dr Srđa Janković.

Uvodimo brze antigenske testove, to znači da se ubrzava dijagnostikovanje, dodao je on.

Podsetimo, pojedini članovi Kriznog štaba ranije su najavljivali mogućnost uvođenja novih mera u borbi sa virusom korona, između ostalih, bilo je reči i o uvođenju obaveznog PCR testiranja pre ulaska u Srbiju. Međutim, nijedna nova mera nije uvedena.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

koronavirus
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Adolf

    Ja sam doneo odluku da se ne pridržavam odluka nestručnog i nelegitimnog štaba.

  • Savestan

    A ko to daje za pravo bilo kome da uvodi bilo kakve restriktivne mere koje ogranicuju osnovna ljudska prava na teritoriji cele zemlje. Moze biti reci samo o lokalizovanom karantinu samo kad se radi o velikoj opasnosti i za koji je prvoshodno odgovorna vojska. Sto se tice kriznog staba oni mogu samo da daju preporuke a ne da donose bilo kakve mere. Takvo telo ne postoji niti ga vlada moze oformiti bez referenduma. Razlog je taj da kad se radi o donosenja mera koje su suprotne ustavnim zakonima moze samo narod da se pita a ne politicari. Treba da znaju svi koji su umesani u krsenje ustavnih zakona kao osnova jedne drzave da ce kad tad biti izvedeno na lice pravde. Zato bi savetovao svima koji se postavljaju u situaciju da sprovode i izvrsavaju ove protivustavne mere pocevsi od politicara pa do policije i vojske ili suda kome oni to sluze i da dobro razmisle sta ih ceka u buducnosti. Jedini ispravan nacin da se ovlaste ovakve mere je da narod to samovoljno izglasa na referndumu i to bi moglo biti samo privremeno posto su ljudska prava takodje zagarantovana medjunarodnim zakonom I svaka zemlja koja je clanica UN mora da postuje osnovna ljudska prava bez razlike dali ima to u ustavu svoje zemlje ili ne, Samim cinom potpisivanja i ulaska u clanice ovog medjunarodnog tela se obavezuje na postovanje ovih zakona, Znaci bilo kakva i bilo koja vlada nema ovlascenje niti mandat da glasa i donosi protivustavne ili mere koje krse UN povelje bez ovlascenja i saglasnosti siroke populacije pa i onda je pitanje skakljivo.