Manturov: Vakcinacija protiv Kovid-19 u Rusiji gotova do juna

MOSKVA – Vakcinacija u Rusiji protiv koronavirusa može biti završena do juna, najavio je danas ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov za Jutjub-kanal „Solovjov lajv“.

„Da, potpuno ste u pravu“, rekao je Manturov na pitanje novinara da li će vakcinacija biti kompletno završena do juna“, preneo je TAS S.

Ruski ministar je najavio da će u februaru početi masovna proizvodnja vakcine „EpiVakKorona“ koju je razvio ruski istraživački centar „Vektor“

„Oko dva miliona doza će biti proizvedeno u martu, a što se tiče februara, za sada ne bih davao nikakve konkretne brojeve“, izjavio je Manturov.

On je ranije rekao da se očekuje da će se širom Rusije distribuirati oko 70 miliona doza vakcine protiv koronavirusa Sputnik V.

Manturov je takođe ranije precizirao da će Rusija proizvesti 33 miliona doza vakcine Sputnjik V u periodu januar-mart, a da će oko 16,8 miliona doza vakcine biti poslato u ruske regione tokom prva tri meseca ove godine.

Ruski ministar zdravlja Mihail Muraško potvrdio je da je u svim ruskim regionima u toku masovna vakcinacija protiv KOVID-19, i da će građani moći da se imunizuju besplatno jednom od dve registrovane vakcine – „Sputnik V“ ili „EpiVakKorona“, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar