Mikec spreman za Olimpijske igre: Cilj je finale

BEOGRAD – Peking, London i Rio su iza mene, počev od 2008. kada sam sa 24 godine ostvario najveći uspeh, sedmo mesto na Olimpijskim igrama. Finale mi je glavni cilj u Tokiju, rekao je Tanjugu srpski reprezentativac u streljaštvu Damir Mikec.

„Sa Evropskog prvenstva sam se vratio sa dve srebrne medalje i to mi daje podstrek za nastavak sezone. Takođe, i dalje nešto ne štima u mojim redovima i na sitnicama moram da poradim kako bih u Tokiju bilo sve kako priželjkujem“, rekao je Mikec.

Prvenstvo Evrope u Osijeku je bilo prvo takmičenje u svetu streljaštva posle 15 meseci pauze usled pandemije koronavirusa.

„Ovo se u istoriji čovečanstva nije desilo. Mi smo na Evropskom prvenstvu imali Indijce, Kineze, Pakistance i Irance koji su pucali van konkurencije jer nemaju gde da se pripremaju za Igre. I dalje se svi oporavljamo“, kaže Mikec i dodaje da je psihološka spremnost najvažnija:

„Uz moj tim sam lakše prebrodio težak period koji je iza nas i spreman sam za nedaće. Nema kukanja i alibija. Rad je najvažniji i iz svake situacije moraš izvući nešto pozitivno. Najvažnije je iz ove situacije izaći što jači. Reči treba pretvoriti u dela.“

Od 22. juna do sedmog jula, Mikec će učestvovati na Svetskom kupu u Osijeku, koji će mu biti svojevrsna priprema za predstojeće Igre koje su na programu od od 23. jula do osmog avgusta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar