Ministarka privrede Atanasković u poseti Subotici

SUBOTICA – Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je danas Suboticu, gde se sastala sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem, predstavnicima lokalne samouprave, Regionalne privredne komore i privrednicima.

Okosnica razgovora bila je stanje subotičke privrede i njeni potencijali, tačnije šta to sve Ministarstvo može da uradi kako bi i se unapredilo poslovno okruženje i samim tim stvorili bolji uslovi za poslovanje i život građana, saopšteno je iz Ministarstva privrede.

Atanasković je istakla da i domaći i strani investitori imaju jednaka prava u Srbiji, a da će Ministarstvo privrede pružiti podršku svima koji žele da rade, razvijaju se i zapošljavaju radnike.

Ministarka je ocenila da je subotička privreda u odličnom stanju, jer iako je epidemija uzela danak, privrednici se oporavljaju, te ih je pozvala da iskoriste podsticaje Ministarstva privrede zahvaljujući kojima će moći i dalje da rade i da se razvijaju.

Ona je istakla i da epidemija korona virusa nije omela kompaniju „JOVISTE“.

Navodeći da je kompanija koristili sredstva Ministarstva privrede za nabavku opreme kojim su unapredili i ubrzali proizvodnju za 200 odsto, Atansković je pozvala i ostale privrednike da apliciraju za neki od programa Ministarstva.

„Drago mi je što resor na čijem sam čelu može da pomogne firmama da unapređuju svoje poslovanje i otvaraju nova radna mesta, ali i da pomogne onima koji imaju ideju da započnu svoj biznis“, rekla je Atanasković.

Ona je podsetila da je Ministarstvo privrede ove godine izdvojilo dve milijarde dinara bespovratnih sredstava za četiri programa podrške malim i srednjim preduzećima i to za nabavku opreme, za podsticanje preduzetništva kroz razvojne projekte, za pomoć početnicima u biznisu i po prvi put, za program namenjen ženama i mladima.

Gradonačelnik Subotice rekao je da je sa ministarkom Atanasković imao konstruktivan razgovor.

„Dotakli smo se mnogih tema, a najvažnija je bila stanje subotičke privrede i njeni potencijali“, rekao je Bakić i dodao da je dolaskom u Suboticu ministarka pokazala da brine o subotičkim privrednicima.

U nastavku posete Subotici, ministarka obišla je subotičku kompaniju „JOVISTE“ koja se bavi proizvodnjom stolarije, a koja je zahvaljujući podršci države dobila subvencije za kupovinu opreme i novo zapošljavanje.

„Naša razvojna misija se ostvaruje iz dana u dan, a u ostvarivanju te misije imali smo značajnu pomoć države u vidu podrške u nabavci neophodne opreme, kao i subvencijama za otvaranje novih radnih mesta“, rekla je Biljana Mišanović, generalna direktorka kompanije „JOVISTE“

Ministarka Atanasković sastala se i sa subotičkim privrednicima.

Posetu nastavlja sutra u preduzeću „Alpak“, nakon čega odlazi u Kanjižu, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar