MK grupi dodeljeno priznanje za doniranje hrane u 2021. godini

Kompanija MK grupa sa članicama dobitnik je priznanja za doniranje hrane najugroženijima, doprinos borbi protiv siromaštva i ostvarenju Ciljeva održivog razvoja u 2021. godini, koje dodeljuje Forum za odgovorno poslovanje i Koalicija za dobročinstvo, saopšteno je danas.

Flora, Sunoko i Agrounija, kompanije članice MK grupe, donirale su svoje proizvode u okviru inicijative „Spasimo hranu“ i  Nacionalnog dana davanja, koji je ove godine posvećen prikupljanju hrane za najugroženije.

Kompanija Flora je donirala više od dve hiljade konzervi proizvoda od povrća, Sunoko tonu šećera, a Agrounija se priključila akciji sa 1,5 tonom jabuka i 300 litara sokova.

Ovim donacijama prethodila je donacija Karneksa, takodje članice MK grupe, koja je prva kompanija koja se priključila inicijativi.

„Kompanija Flora se rado prilključila akciji i donirala svoje proizvode za najugroženije slojeve društva. Kao društveno odgovorna kompanija, drago nam je što smo deo inicijative Spasimo hranu“, istakao je Miloš Mijović, direktor kompanije MK Agrikultura koja je deo sistema MK grupa, a pod čijim okriljem posluje kompanija Flora.

Sunoko se, prema rečima direktora Slobodana Košutica, trudi da osluškuje potrebe lokalnih zajednica u kojima posluje, a ta briga i odgovornost se, kako je rekao, najbolje pokazuju ličnim primerom. 

„Kompanije koje posluju u okviru MK grupe već duži niz godina nalaze se na listi najvećih donatora prehrambenih proizvoda, a tokom krize izazvane pandemijom korona virusa, dodatno su povećale svoja davanja“, kazao je izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje Neven Marinović.

Dodao je da su se te kompanije aktivno uključile i značajno doprinele stalnim naporima da se pomogne najugroženijim sugradjanima u okviru kampanje Spasimo hranu, spasimo humanost koju je pokrenula Koalicija za dobročinstvo.

„Kompanije članice MK grupe svojim primerom govore u prilog činjenici da je poslovni sektor u velikoj meri vodjen motivom da pomogne najugroženijim sugradjanima, te je stoga važno da se zajednički i koordirano zalažemo za dodatno unapredjenje regulative u ovoj oblasti, koja bi izmedju ostalog omogućila da se ukine PDV na donacije hrane, kako bi se manje hrane bespovratno uništavalo, a više stiglo do onih kojima je najpotrebnija“, rekao je Marinović.

MK grupa je, kako je navedeno u saopštenju, bila medju prvim kompanijama koja se u prethodnoj godini uključila u borbu protiv posledica izazvanih pandemijom korona virusa izdvajanjem milion evra, prvenstveno za nabavku medicinske opreme i podršku zdravstvenim ustanovama.

Ta poslovna grupacija je u svim lokalnim zajednicama u kojima prisutna tokom proteklih pet godina realizovala je više od 500 društveno odgovornih akcija u vrednosti koja premašuje pet miliona evra.

Dobitnik je VIRTUS nagrade na nacionalnom nivou, za realizovane projekte u prethodnoj godini, kao i nagrade Srpske asocijacije menadžera za Najodgovorniju kompaniju u Srbiji za 2020. godinu.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar