Moguć novi talas, obavezne maske i na otvorenom

RIM – Nakon porasta broja osoba koje su
zarazene Covido19, u nekim italijanskim regijama i gradovima
donesena su odluke o nošenju zaštitne maske ceo dan i na otvorenom, umesto dosadašnje obaveze koja se odnosila samo na zatvoreni prostor i u prisustvu više osoba.

Predsednik regije Kampanja Vinčenco de Luka, poznat po svojim originalnim video uputstvima građanima kako da se ponašaju u toku pandedmije koronavirusa, naredio je obavezu da se na celoj teritoriji regije, i na otvorenom tokom cloga dana, znaći 24 sata, nosi zaštitna maska bez obzira da li postoji neophodna fizička distanca među osobama

Odluka je donesena, kao što piše onlajn list “Fanpejdz”, nakon što su utrvrđeni slučajevi zaraze u staračkim domovima koji su, prema procenama epidemiologa, moguća nova zarišta Covida19.

I u gradu Fodza, koji je centar regije Lazio, od danas vazti obaveza za sve građane izuzev dece do 6 godina, da nose zaštitne maske u toku celoga dana i na otvorenom, a naredzeno je i zatvranje komercijalnih centara u toku vikenda.

Poznata italiajnska profesorica, virolog Ilaria Kapua, (Ilaria Capua) koja je redovni profesor na američkom univerzitetu, obasuta je uvredama nakon što je učestvovala u televizijskoj emisiji “Dimartedi”, kada je apelovala na sve, a naročito na mlade, da obavezno poštuju osnovna pravila zaštite, posebno nošenje maske, kao jedne od efikasnih mera zaštite od koronavirusa, dok se ne nadze vakcina.

Kapua je ocenila da je epidemiološka situacija u Italiji, za sada pod kontrolom, ali je najavila mogucnost novog talasa zaraze Covidom19 u Evropi, i pozvala vlasti na oprez.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar