Moraćemo da primimo i treću dozu vakcine?

Epidemiolog Branislav Tiodorović poručio je danas da će najverovatnije biti potrebno da se sledeće godine primi i treća doza vakcine protiv koronavirusa.

„Biće potrebno da se primi ta, takozvanu, revakcinacija. Pored ove dve doze koje primamo moraćemo za 6 ili 8 meseci da primimo i tu revakcinaciju“, rekao je on uključivši se u „Jutro“ na Prva TV.

Nije ovo prvi put da stručnjaci pominju da će nakon dve primljene doze, vakcinisani morati da prime i treću.

Naime, kako prenose mediji, lekari i zdravstveni radnici upozoravaju da je u Srbiji sve veći broj građana koji su se zarazili koronavirusom nakon vakcinacije, pa čak i nakon primanja druge doze.

Kompanije Sinofarm i Fajzer/Biontek, inače dve najzastupljenije vakcine protiv koronavirusa u Srbiji, a čije se vakcine protiv daju u dve doze, započele su istraživanje koje uključuje davanje i treće doze.

Ono što je glavni razlog jeste sprečiti bilo kakvu mogućnost za zaražavanjem prvenstveno novim sojevima kovida 19.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (6)
Dodaj komentar
  • Neobavesten

    Mora bas vakcina? Zar od rakije i od malog sopinga u italiji ne prolazi?

  • Adolf

    Posle će da izmisle još šurnaest sojeva ove izmišljotine, pa još novih vakcina, i tako u nedogled.Ko nema pametnija posla, neka se slobodno bocka na svoju odgovornost, ja sigurno neću.

  • bambi

    Secate se kako su navukli naseg predsednika i kako je on poceo da se hvali mi smo prvi, mi smo medju prvima, vakcine, trte mrte. Gradjani sada vec znaju u cemu je bio trik. Naime informacija da je Meksiko izabran za eksperimentalnu naciju sto se tice vakcinisanja i informacija da je Meksiko odbio da bude zamorcic, izbacilo je Srbiju na prvo mesto. Mi nismo mogli to da odbijemo jer isplata plata i penzija u nasoj zemjlji u kojoj vise apsolutno nista ne radi i nicega nema, zavisi od prljavih kredita Zapada. Srbija je u vise navrata bila zamorcic eksperimentalni. Prvo kada se bacalo radioaktivno djubre na Kosovu a sada i testiranje vakcina svih mogucih proizvodljaca. Pitanje sta ce biti sa ljudima koji su se vakcinisali. Moguce da ce ovo biti najveca katastrofa s pocetka XXI veka. U svakom slucaju jedan savet i predsedniku i premijeru. Prestanite vise da se toliko kiselo smejete i hvalisete.

  • batamrca

    primi ih 333 kad hoces

  • Milan

    A posle će biti da mora da se primi i četvrta, peta, šesta, sedma… I tako do kraja života. Pa ko koliko sastavi.

  • Anonimni

    Kako se na ruskom zove lekar? Vrač.