Naslovne strane za četvrtak 1. oktobar 2020. godine

Beogradski dnevnici na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje posvetili su podacima o stvarnom broju umrlih od korona virusa i temama iz unutrašnje i spoljne politike.

ALO – Intervju sa funkcionerom Srpske napredne stranke Vladimirom Djukanovićem „Život daju, fotelju ne daju“.

BLIC – Pod naslovom „Istina o broju preminulih od korone“ list prenosi šta doktor Predrag Kon kaže o zvaničnoj statistici. O nastavku sukoba u Demokratskoj stranci „Lutovac izbacio iz DS čak 53 člana“.

VEČERNJE NOVOSTI – List se bavi političkim dešavanjima u Preševu „Zajednica albanskih opština na jugu Srbije“. O eventualnom ukidanju spornog zakona u Crnoj Gori „Nova vlast potpisuje ugovor sa Irenejem“.

DANAS – U fokusu priznanje epidemiologa Kona da je do juna samo u Beogradu bilo tri puta više preminulih od kovida 19 „Vlast ipak lagala o broju umrlih od korone“. Bivši guverner NBS Dejan Šoškić analizira odluku centralne banke da kupi obveznice Telekoma „Nekompetencija ili loša namera Narodne banke Srbije“.

INFORMER – O odluci EU da zbog epidemije korona virusa još ne otvori granice za gradjane Srbije „EU korona fašizam“.

KURIR – Intervju sa isključenom članicom Demokratske stranke (DS) Aleksandrom Jerkov „Jerkov: Protiv sam svih Jutki, iz bilo koje stranke“.

POLITIKA – Naslovna strana posvećena je spoljnopolitičkim temama „Sve češći sukobi oko Nagorno-Karabaha“. O prvom TV duelu kandidata za predsednika Amerike „Od ‘glupog narkomana’ do ‘Putinovog piona'“.

SRPSKI TELEGRAF – O dogadjajima u Demokratskoj stranci za list govori Branislav Lečić koga je deo članova izabrao za predsednika a formalno rukovodstvo isključilo iz DS-a „Lečić: Lutovac je lud, treba mu neka ustanova“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar