Naslovne strane za ponedeljak, 13. jul 2020. godine

Beogradska dnevna štampa u izdanjima za ponedeljak, 13. jul 2020. godine najviše piše o razbuktavanju epidemije korona virusa u Srbiji, nastavku dijaloga Beograda i Prištine, demonstracijama u glavnom gradu, mogućim tenzijama izmedju dve najveće parlamentarne stranke, kao i o drugim ekonomskim i društvenim temama.

ALO – „Pakleni plan u pet tačaka“ naslov je teksta u kome se navodi da „Djilasovci spremaju potpunu blokadu zemlje“. List piše i da su Rusi prvi napravili apsolutno bezbednu vakcinu protiv korone.

BLIC – Intervju sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom „Dijalog o Kosovu na pravom putu posle 20 meseci“. O predstavnicima desnice na aktuelnim demonstracijama u „Lica koja Srbija neće da gleda“. Epidemiolozi upozoravaju „Virus se sad prenosi brže nego ranije“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Korona za dve nedelje ubila dva rodjena brata“, navodi da od COVID-19 umiru sve mladji pacijenti. „Ceo svet na nogama zbog Aja Sofije“, nakon odluke turskog suda da ukine odluku koja je taj objekat proglasila za muzej. „Drumovi odneli osam života“, povodom crnog bilansa na putevima u Srbiji.

DANAS – Razgovor sa vodjama nekadašnjih protesta povodom najnovijih demonstracija u „Bes gradjana neće lako i brzo nestati“. „Muk u SPC povodom nasilja na ulicama“, nakon javnih neslaganja vladike Grigorija i predstavnika vlasti. „Fudbal ne može da se igra“, epidemiolog Predrag Djurić navodi da ne bi dozvolio početak sezone Superlige.

INFORMER – „SPS zabija nož u ledja Vučiću“, objavio je list. Piše i da je korona sve opasnija i da je Srbija na korak od vanrednog stanja.

KURIR – O virusu korona u kojem stručnjaci upozoravaju na „Najgori scenario“. Autorski tekst rektorke Beogradskog univerziteta Ivanke Popović „Moramo da naučimo da živimo i radimo s korona virusom“.

POLITIKA – „Gore nego u aprilu“, donosi ocene trenutne epidemiološke situacije. Intervju sa liderom SDSS Miloradom Pupovcem u „Nismo se dvoumili oko podrške Plenkoviću“. „Donald Tramp prvi put sa maskom“, navodi da je predsednik SAD odustao od odluke o nenošenju zaštitnih maski.

SRPSKI TELEGRAF – List piše da je Socijalistička partija Srbije „zabola nož u ledja“ Aleksandru Vučiću u tekstu „SPS ruši Vučića na ulici“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar