Naslovne strane za ponedeljak, 23. avgust 2021. godine

Beogradska dnevna štampa u današnjim izdanjima najviše piše o skupu protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija na Cetinju, strahu od početka nove migrantske krize nakon pada avganistanske prestonice Kabula u ruke talibana, predstojećem početku školske godine i drugim društvenim i ekonomskim temama.

BLIC – „Kovid propusnice stižu i u Srbiju“, o predlogu dela medicinske struke da se u zatvorene prostore ulazi sa dokazom o vakcinaciji ili preležanom kovidu. „Zbog suše zimnica nikad skuplja“, o cenama poljoprivrednih proizvoda na domaćim tržnicama. List istražuje i koliko će koštati polazak u školu „Za knjige i opremu ceo minimalac“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Penzije će brže rasti“, list prenosi obećanje predsednika Srbije na glavnom odboru PUPS-a. „Debakl ‘komita’ na Cetinju“, o protestu u Crnoj Gori zbog najavljenog ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog u Cetinjskom manastiru.

DANAS – „Avganistan na ivici’apsolutne katastrofe'“, o nastavku evakuacije civila iz glavnog grada sukobima zahvaćene države. „Epidemija dozvoljava smanjenje gradiva do 20 odsto“, o uskladjivanju nastavnih planova u doba pandemije. Rezultati ankete koju je list sproveo u „Prosečna zarada nije dovoljna za život u Srbiji“.

ALO – List piše o protestu na Cetinju protiv najavljenog ustoličenja mitropolita SPC Joanikija „Raspop Miraš udaren u glavu!“.

INFORMER – List piše o inicijativi da zdravstveni radnici koji odbijaju da se vakcinišu protiv korona virusa budu sankcionisani „Manje plate lekarima koji odbijaju da se vakcinišu!?“. „Na Cetinju objavili rat SPC!“ – o skupu protiv ustoličenja mitropolita Joanikija.

KURIR – „Mržnja“, o protestu protiv ustoličenja mitropolita SPC Joanikija na Cetinju. „Propao plan“, list piše o detaljima iz istrage protiv vodje kriminalnog klana Veljka Belivuka.

POLITIKA – Mitropolit Joanikije o protestima protiv njegovog ustoličenja „Oni se mene odriču, ja se njih ne mogu odreći“. „Strazbur odlučuje o izručenju deset srpskih državljana u SAD“, o procesu ekstradicije domaćih hakera okrivljenih za internet prevare. „Grčka podigla borbenu gotovost“, o očekivanom prilivu migranata zbog dogadjaja u Avganistanu.

SRPSKI TELEGRAF – „Milove komite jurišaju na Cetinje i Joanikija“, o protestu u Cetinju protiv ustoličenja mitropolita Joanikija. List piše o najavama madjarskog premijera Viktora Orbana o mogućem izlasku te zemlje iz Evropske unije „Orban: Dolazi vreme za izlazak iz EU“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar