Naslovne strane za ponedeljak, 28. decembar 2020. godine

Beogradska dnevna štampa u izdanjima za ponedeljak 28. decembar 2020. godine, najviše piše o kovidu 19, kršenju protivepidemioloških mera na proslavama u glavnom gradu, najavljenoj vakcinaciji, drugim društvenim i ekonomskim temama.

ALO – „Zlo ne spava; Postkovid sindrom napada i decu“, o posledicama korone na stanovništvo. „Dr Kon: Pobunićemo se ako mere budu ublažene“, o stavu lekara iz kriznog štaba ako budu ublažene mere za novogodišnje i božićne praznike.

BLIC – „Bez slavlja nema ni braka“, list piše da je tokom godine zabeleženo mnogo manje venčanja nego lane. „Koronu imala trećina Srbije“, o razvoju epidemiološke situacije. Na naslovnoj strani najavljena je i tradicionalna lista „300 najmoćnijih u Srbiji“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Preporod sela kroz status opštine“, o izmenama zakona o teritorijalnoj organizaciji. „Ide ljut što nije ukinuo Srpsku“, povodom odlaska visokog predstavnika u BiH Valentina Incka sa te funkcije. „Prve pahulje ostavile u mraku 20.000 domaćinstava“ u zapadnoj Srbiji.

DANAS – „Žurka na ‘Dorćoleti’ uprkos merama države“, navodi da je funkcioner SNS-a otvorio noćni klub uz kršenje epidemioloških mera. „Stručnjake niko ništa nije pitao“ o preseljenju Muzeja Nikole Tesle. Razgovor sa epidemiologom Zoranom Radovanovićem o kolektivnom imunitetu „Nije virus besan pas“.

INFORMER – „Prvi pacijent bolnice u Batajnici, deda Vidan, pobedio koronu“, o prvom pacijentu koji je izlečen od korone u novootvorenoj bolnici.

KURIR – „Pljačka: Lažni policajci u vozilima s blinkerima napadaju strance po auto-putu“, o kriminalcima koji se predstavljaju kao policajci i tako pljačkaju strance. „Istina o REM“, intervju sa novoizabranom predsednicom Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Oliverom Zekić.

POLITIKA – „Tri optužnice bez dokaza i dve godine pritvora“, razgovor sa osobama koje Priština sumnjiči za ubistvo Olivera Ivanovića. Intervju sa sudijom Miodragom Majićem „Svaki dan valjalo bi početi pokajanjem“. List piše i o pandemiji korona virusa „Počela vakcinacija gradjana EU“.

SRPSKI TELEGRAF – „Odakle tolike pare za odeću i nakit“, o ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar