Naslovne strane za ponedeljak, 28. jun 2021. godine

Beogradska dnevna štampa u izdanjima za ponedeljak, 28. jun 2021. godine, najviše piše o vojnoj vežbi održanoj na Pešteru, obeležavanju Vidovdana, evropskoj tituli koju su osvojile košarkašice Srbije, drugim ekonomskim i društvenim dogadjajima.

VEČERNJE NOVOSTI – „Moć Srbije“, o vojnoj vežbi „Munjeviti udar 2021“. „Devojke obasjale Vidovdan“, povodom osvajanja zlata na evropskom prventsvu u košarci. O otkazivanju svih letnjuih seminara nakon vesti o seksualnom zlostavljanju u kampu za mlade talente u „Petnica bez djaka“.

POLITIKA – „Ustoličen episkop valjevski Isihije“, povodom proglašenja crkvenog velikodostojnika. „Zaplenjeni pesticidi vredni 80 miliona evra“ u akciji Evropola. Specijal povodom Vidovdana donosi autorske tekstove i intervjue sa istoričarima i književnicima.

DANAS – „Digitalizacija opet pala na ispitu“, nakon što je, usled tehničke greške, veći deo dana bilo otežano praćenje preliminarnih rezultata male mature. List navodi i da „Za novi pasoš gradjani čekaju od pet sati ujutru“. „Treća medalja u šest godina“, nakon zlata na EP u košarci.

ALO – O potencijalnom novom talasu korona virusa na jesen „Preti nam delta soj: Sve izvesnija treća doza vakcine“.

BLIC – „Džihadisti se vraćaju na Balkan“, ljudi koji su proteklih godina ratovali u zemljama Afrike i Bliskog Istoka se vraćaju u region, navodi se u izveštaju Interpola. „Kako do 10.000 evra za kuću na selu“, povodom najavljenog konkursa, namenjenog oživljavanju sela. List istražuje „Zašto se davimo: Deca ne znaju da plivaju, stariji se kupaju pijani“.

INFORMER –  O vojnoj vežbi „Munjeviti udar 2021“ na Pešteru, list piše u tekstu „Ozbiljno upozorenje za sve neprijatelje: Srbija najjača“. List prenosi podatke iz istraživanje marketinške agencije „Ipsos“ o podršci političkim strankama.

KURIR – Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je za list „Kosovo nije država, to je crna rupa Evrope i propali projekat zapada“. Pod naslovom „Zašto?!“, list piše o 20 fudbalera, košarkaša i tenisera koji su odbili da igraju za reprezentaciju Srbije. 

SRPSKI TELEGRAF – List piše o monahu koji čuva tajne zapise u tekstu „Proročanstvo patrijarha Pavla: Ovo je na Vidovdan poručio Srbima“. O vojnoj vežbi na Pešteru, u tekstu „Prvi put letelo 11 srpskih Migova“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar