Naslovne strane za ponedeljak, 7. septembar 2020. godine

Beogradska dnevna štampa u izdanjima za 7. septembar, najviše piše o nedavno potpisanom sporazumu u Vašingtonu, nastavku pregovora Beograda i Prištine pod okriljem EU, epidemiološkoj situaciji u zemlji i o drugim ekonomskim i društvenim temama.

ALO – List prenosi detalje posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Vašingtonu u tekstu „Vučić: Seo sam u tu stolicu zbog Srbije“. Prenosi i reči savetnika ambasade Kine u Srbiji Tijana Jišua da Kina i Srbija nastavljaju borbu protiv virusa korona.

BLIC – Razgovor sa epidemiologom Branislavom Tiodorovićem: „Do kraja septembra raste broj zaraženih“. „Hoće li biti razgovora o priznanju u Briselu“, o nastavku pregovora Beograda i Prištine. „Zaharova vredjala Vučića“, povodom objave portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije na društvenim mrežama.

VEČERNJE NOVOSTI – „Dosta nam je vodjenja tudjeg rata“, kaže predsednik Vučić u iščekivanju daljih pregovora u Briselu. „Preminuo general Ojdanić“, povodom smrti haškog osudjenika i generala armije u penziji Dragoljuba Ojdanića. „Milove oktanske patriote“, piše list nakon velikog protestnog skupa u Podgorici.

DANAS – List analizira prošle nedelje potpisan sporazum u Vašingtonu: „Američki krediti, ruski gas i kineski Huavei“. „Zelenović: Naprednjačke falange okupirale birališta“, nakon ponavljanja lokalnih izbora u Šapcu. „Virus slabi sluh i na duže remeti miris i ukus“, navodi se u studiji o COVID-19 koju je sprovela niška ORL klinika.

INFORMER – U tekstu „Trampove milijarde stižu 21. septembra“ list piše da će za manje od dve nedelje u Beogradu biti otvorena kancelarija Fonda za razvoj SAD i krenuće finansiranje velikih projekata poput auto puta i brze pruge Niš – Priština.

KURIR – Piše da je Kremlj hitno reagovao na post Marije Zaharove na društvenim mrežama u tekstu „Lavrov zvao Vučića: Rusija će uvek biti uz Srbiju“.

POLITIKA – „Broj osnovaca raste jedino u Beogradu“, povodom početka školske godine. „Čak 300.000 aranžmana odloženo za sledeće leto“ usled pandemije korona virusa. Reportaža iz manastira Svetog Jovana na Kosovu: „Katakombe jedinstvene u svetu“.

SRPSKI TELEGRAF – U tekstu „Trejs mulja po Srbiji“ piše o putarskoj mafiji. List piše i da su predsedniku Crne Gore Milu Djukanoviću „najbliži saradnici okrenuli ledja“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar