Naslovne strane za sredu, 5. avgust 2020. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 5. avgust, pišu o 25. godišnjici hrvatske vojno-policijske akcije „Oluja“, formiranju nove Vlade Srbije i drugim temama.

ALO – Na celoj naslovnoj strani fotografije Ane Brnabić, Marka Djurića, Branislava Nedimovića i Miloša Vučevića uz naslov „Vučić bira premijera izmedju njih četvoro“.

BLIC – „Oprostiti možemo, zaboraviti nećemo“, o godišnjici „Oluje“ tokom koje je iz Hrvatske prognano 200.000, a ubijeno i nestalo više od 2.000 Srba. „Šapić sve bliži Vladi, Rusi kvare posao SPS“, o izgledu nove Vlade Srbije koju će predvoditi Srpska napredna stranka.

VEČERNJE NOVOSTI – „Neka nam ne traže da ćutimo i zaboravimo“ – o godišnjici „Oluje“. O novoj Vladi pod naslovom „Vučić razmatra savez sa Šapićem, SPS ga razočarao“.

DANAS – „Nikada se Srbi u Hrvatskoj neće oporaviti od ‘Oluje'“, smatra projektni menadžer u organizaciji Forum ZDF, Slaven Rašković. O mogućim kadrovskim rešenjima u vladi – „Irena Vujović nasledjuje Gorana Trivana?“ na mestu ministra za zaštitu životne sredine. Danas se pita i „Zna li se dovoljno o ubistvu Pavelića?“ i ulozi Blagoja Jovovića koji je dobio ulicu u Beogradu.

INFORMER – Prenosi govor predsednika na obeležavanju „Oluje“ „Vučić: Šta su vam deca bila kriva?“ List kaže da je ministarka Zorana Mihajlović žestoko napala premijerku Brnabić i optužila je da nije dobro radila, pod naslovom „Zorana bi da bude premijer“.

KURIR – Jedini na naslovnoj strani ima epidemiju korona virusa i kaže da je „Virus udario na namladje“. Prenose izjavu premijerke Brnabić „Premijer ću biti ja ili čovek iz SNS iza kog bih uvek stala“.

POLITIKA – Cela naslovna strana lista posvećena je Oluji u teksu „Četvrt veka etničkog čišćenja“. List izdvaja i da „Još nema optužnice za zločine na Petrovačkoj cesti u Svodni“, o nekažnjenim zločinima nad Srbima u izbegličkim kolonama.

SRPSKI TELEGRAF – List tvrdi da ima ekskluzivu „Prisluškivani razgovori Klintona i Putina o rušenju Miloševića“. Pod naslovom „Rat Ane i Zorane za fotelju premijera“ o formiranju nove Vlade.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar