Naslovne strane za subotu, 11. jul 2020. godine

Beogradska dnevna štampa u izdanjima za  11. jul najviše piše o protestima koji se proteklih nekoliko dana dešavaju u Beogradu i drugim mestima Srbije, o epidemiološkoj situaciji u zemlji, nastavku pregovora sa Prištinom uz posredovanje evropskih zvaničnika, kao i drugim društvenim temama.
ALO – Izjava patrijarha SPC u „Irinej: Nije sad vreme za litije“. „Stiže novi virus, gori od korone“,list  navodi da je od nepoznatog tipa upale pluća sa visokom stopom smrtnosti preminulo 400 osoba u Kazahstanu.

BLIC – „Jutki tri meseca zatvora“, povodom izricanja presude bivšem predsedniku opštine Brus za seksualno uznemiravanje. „Povratak madjioničara“, povodom najavljenog povratka Aleksandra Kataija u FK Crvena zvezda.

VEČERNJE NOVOSTI – „Zafaliće lekara da leče sve obolele“, list piše o „crnom petku“ kada je preminulo 18 osoba. „Srbija ne prihvata ultimatum“, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanaka u Parizu.

DANAS – „Ulica vodi opoziciju“, analizira dalji potencijalni tok protesta. Srpski studenti objašnjavaju zašto su predsednika Vučića protestom dočekali u Parizu: „Vučiću, ti si kovid Srbije“. List prenosi i da vladika Gligorije tuži zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

INFORMER – „50.000 ljudi ugroženo zbog protesta“, navodi da se epidemiološka situacija u Srbiji pogoršava i da je jučerašnji dan bio najgori po broju novozaraženih i preminulih od COVID-19. U „Grci jure sve Srbe i vode ih na testiranje“, list piše da su turisti izloženi obaveznom testiranju na korona virus.

KURIR – Vučić o video-samitu u Parizu „Albanci traže nemoguće, nećemo pristati na ultimatume“. List ocenjuje da „Protesti sistemski ruše zdravstvo i poziciju države pred pregovore o Kosovu“.

POLITIKA – „Aja Sofija ponovo postaje džamija“, nakon odluke sudskih vlasti u Turskoj. List istražuje „u koje zemlje mogu da putuju srpski turisti“.

SRPSKI TELEGRAF – List navodi će MUP koristiti i boju za obeležavanje demonstranata u „Policija će farbati huligane“. „Foto-robot čoveka koji najčešće umire od korone“, list prenosi rezultate britanske studije u kojoj je analizirano 17,2 miliona kovid-pacijenata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar