Naslovne strane za utorak 21. april 2020. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za utorak, 21. april, pišu o ublažavanju mera tokom vanrednog stanja u Srbiji i o posledicama pandemije u svetu.

ALO  –  Anesteziolog KC u Nišu Milena Stojanović zaražena korona virusom ali se oseća dobro „Doktorka Milena jača od korone“.

BLIC  –  Podaci o kretanju bolesti: „Ćuprija najveće žarište, Beograd i Vojvodina se oporavljaju“. Ove novine pišu: „Roditelji će uskoro na posao, vrtići i dalje zatvoreni, ko će da im čuva decu?“

VEČERNJE NOVOSTI  –  Evroposlanici kritikuju mere u Srbiji: „Sramne packe iz EU, umesto pomoći pakuju ucene“. Za ove novine govori francuska ekstremna desničarka Marin le Pen: „Ovo je krah srećnog globalizma u kojem nema maski i lekova“.

DANAS  –  Epidemiolog Predrag Djurić: „Srbija nije spremno dočekala pandemiju“. Privrednici pitaju o isplati pomoći dok, pišu ove novine, „Zbog nejasnih mera Vlade, firme ostavljaju radnike bez plata“. Predsednik Pokreta slobodnih gradjana Sergej Trifunović tvrdi „Korona je ogolila Vučića – ako prilika stvara lopova, vanredno stanje stvara diktatora“.

INFORMER  –  „Virus slabi ali još je opasan“,  o padu broj novozaraženih.

KURIR  –  „Život se vraća u Srbiju“, o ublažavanju mera u borbi protiv korone. Ove novine otkrivaju da se u nastavku dogadjaji u seriji „‘Južni vetar’ sele na Kosovo.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Kalendar ukidanja mera u Srbiji“. Izjava tenisera Novaka Djokovića o vakcini protiv korona virusa i reagovanju „Djoković protiv vakcina, Kon: majstore izbegavaj tu temu“.

POLITIKA  –  Novine pod naslovom „Širenje meke moći na Balkanu“ razmatra da li tokom pandemije EU gubi deo uticaja, a svetske sile pružanjem pomoći ostvaruju spoljnopolitičke ciljeve. O ublažavanju mera protiv zaraze: „Penzioneri u šetnji tri puta nedeljno“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar