Nesvakidašnji broj dogadjaja u subotu – kao da je počela kampanja

Redakcije medija imale su problem da naprave plan rada za danas zbog nesvakidašnjeg broja političkih i drugih dogadjaja zakazanih za prvi dan vikenda, s obzirom da se aktivnosti odvijaju od jutra – kada počinju sastanci sa evroparlamentarcima o unapredjenju izbornih uslova, pa do kasnih popodnevnih sati za kada su zakazani Parada ponosa i protest gradjana koji se ne slažu sa pandemijskim merama.

U devet časova u Palati Srbija zakazan je početak sastanka predsednika parlamenta Ivice Dačića sa posrednicima iz Evropskog parlamenta o dijalogu o unapredjenju izbornih uslova, nakon čega će biti održana konferencija za novinare na kojoj će, osim domaćina, govoriti i Tanja Fajon, Vladimir Bilčik, Knut Flekenštajn i Eduard Kukan.

Već u 10 časova u Kombank dvorani počinje sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS). Kako je najavljeno, funkcioneri SNS će raspravljati o pripremama za parlamentarne, beogradske i predsedničke izbore, ali i o skupštini stranke koja će u oktobru birati najviše stranačke organe.

Sednica će biti zatvorena za javnost a prvi put će Glavni odbor SNS biti održan bez predsednika Aleksandra Vučića, koji se nalazi u poseti Turskoj.

Sada već tradicionalno okupljanje u podne ispred beogradske opštine Vračar imaće i simpatizeri pojedinih opozicionih stranaka, koji će ponoviti zahteve za smenu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića zbog urušavanja zgrade u Vidovdanskoj ulici.

Gradjanima Surčina svoju kampanju „Budi #BeDem“ predstaviće Demokratska stranka, dok će u ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić otvoriti Medjunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu.

Popodnevni sati u Beogradu rezervisani su za ulična okupljanja jer se na razdaljini od nepunog kilometra održava Parada ponosa i skup gradjana koji se protive protivpandemijskim merama koje je uvela država.

Okupljanje učesnika Parade ponosa zakazano je za 16.30 u parku Manjež, kod Studentskog kulturnog centra, odakle će 45 minuta kasnije krenuti šetnja. Nakon šetnje, obeležavanje Nedelje ponosa biće nastavljeno u Muzeju Kinoteke.

Na Trgu Republike u centru Beograda u 17.30 treba da počne protest antiglobalističkih pokreta koji se protive idejama Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa da se uvedu takozvane kovid propusnice za vakcinisane gradjane. Te organizacije, koje su protest najavile preko društvenih mreža, planiraju da nakon okupljanja prošetaju do zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu.

Medijski dan sa brojnim zakazanim dogadjajima, po čemu u mnogome podseća na vrhunac predizborne kampanje, biće okončan u Vršcu u kojem će u 18.30 predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Djilas gradjanima predstaviti plan te stranke za „dan posle“ smene aktuelne vlasti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar