„Nije realno pričati o popuštanju mera“

Epidemijske brojke u Srbiji su ozbiljne, ali može da se vidi da je došlo do usporavanja broja novih slučajeva koji se sada održava na visokom nivou, rekao je epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

On je sinoć za RTS naveo da može očekivati da postojeće mere daju rezultat i kroz brojeve novozaraženih tokom sledeće nedelje.

„Nažalost, imaćemo smrtne slučajeve, jer oni dolaze kasnije dve do tri nedelje. Povećanje broja umrlih je nažalost očekivano“, rekao je Kon.

Poručuje da je neophodno održati postojeće mere, i da se eventualno o nekim merama može raspravljati, ali da to trenutno nije realno.

„Nadam se da će u toku sledeće nedelje biti moguće početi razgovore“, ukazao je Kon.

Na pitanje o navodima premijerke koja se nada da bi sledeće nedelje mere mogle da se popuste, Kon je rekao da je to perspektiva, ali da je pitanje kada je to realno.

„U ovakvim brojevima nije realno o tome pričati. Nadam se da će sledeće nedelje biti moguće“, rekao je Kon.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

epidemijakorona virusmere
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Adolf

    Ovo počinje da liči na zadnje trzaje ranjene zveri.Realno bi bilo da se stane na kraj ovom ludilu i kolektivnoj hipnozi.

  • Milan

    Ma nemoj? A zašto nije realno otvoriti barem bašte kafića kad je dan do 18 h i sunčano 18 C? Da sme da se uđe samo do toaleta a ne sme niko da sedi unutra. Treba li neka teška nauka oko toga? Pustite ljude da rade!

  • batamrca

    DOBRO IZREŽIRANA AFERA, MISLE DA SMO RETARDIRANI!