Novak na Rolan Garosu sa srebrnom maskom – specijalnim srpskim izumom?

Prvi reket sveta Novak Đoković na Rolan Garosu mogao bi da nosi specijalnu masku sa jonskim srebrom. Reč je o izumu naučnika iz Srbije koji su nam i otkrili tu vest, a maska koja štiti od korone i drugih virusa i bakterija uskoro će biti dostupna svima u našoj zemlji.

„Srebrna maska“ nastala je u laboratorijama kompanije „Koloid“, koja pravi prirodne proizvode po principima nano tehnologije srebrnih jona. Imaju višegodišnje iskustvo, a „Srebrnu masku“ razvili su u saradnji sa „Galenika farmacijom“.

Pored srebra, maska sadrži i zeolit koji kupi vlagu, a srebro odradi svoj posao što se tiče mikro patogenih organizama, virusa, gljivica i bakterija“, kaže Backović.

Direktor kompanije „Koloid“ inženjer Božidar Backović za Sputnjik objašnjava kako maska deluje na koronu i druge viruse i bakterije:

„Uspeli smo da putem ultrazvuka integrišemo jonsko srebro i zeolit u strukturu maske. Poznato je od davnina, a mi imamo razna istraživanja na tu temu, da srebro ima antimikrobna svojstva. U jako kratkom roku uništava sve patogene mikroorganizme sa kojima dođe u kontakt. Mi smo uspeli da u strukturi materijala zadržimo srebro“, kaže Backović.

Novak sa srebrnom maskom
On dodaje da se kompanija ranije uključila u borbu protiv Kovida 19, u saradnji sa Fondacijom „Novak Đoković“. Vrtićima i školama u ruralnim sredinama poklanjaju, za zdravlje dece bezbedna sredstva za čišćenje koje sama pravi.

Đacima prvih razreda svih osnovnih škola doniraće i 100 hiljada „Srebrnih maski“ koje bi mogle da imaju najboljeg promotera, prvog tenisera sveta Novaka Đokovića.

„Želeli bi da Novak nosi našu masku sa jonskim srebrom na Rolan Garosu, pre svega zato što je dugotrajna, može da se koristi do 30 dana. I sama se čisti, zato što srebro, kad se maska skine posle nekoliko sati nošenja, unutra ima i zeolit koji pokupi vlagu, a srebro odradi svoj posao što se tiče mikro patogenih organizama, virusa, gljivica i bakterija“, kaže Backović.

Prvo za decu, pa za odrasle
I u farmaceutskom gigantu Srbije ne kriju zadovoljstvo zbog učešća u proizvodnji ovog inovativnog proizvoda domaće pameti.

Srebrna maska štiti od korone i drugih virusa i bakterija, a uskoro će biti dostupna svima u našoj zemlji.

„Od početka epidemije preusmerili smo fabriku na proizvodnju zaštitnih maski, a prvi tiraž „Srebrne maske“ je za decu. Nakon toga, oko 15 oktobra izbacujemo i masku za odrasle. Prepoznali smo strateško partnerstvo za inovativni program na bazi jona srebra i zeolita, koji prečišćavaju patogene i apatogene bakterije“, kaže Ljiljana Topić iz „Galenika farmacije“.

Kako saznajemo, „Srebrna maska“ će u maloprodaji koštati oko dva evra.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virusmaskanovak djokovicRolan Garos
Komentari (0)
Dodaj komentar