Obavezan test za putnike koji ulaze u Norvešku od 2. januara

OSLO, 31. decembra (Tanjug ) – Svi putnici koji ulaze u Norvešku moraće da budu testirani na COVID-19 u roku od 24 časa od dolaska, a ovo pravilo važiće od 2. januara, saopštilo je danas norveško ministarstvo pravde.
Da bi se zaustavilo širenje novog soja koronavirusa koji je najpre put otkriven u Britaniji, putnici iz bilo kog pravca moraće da uđu u Norvešku na punktovima na kojima je omogućeno testiranje, dok će manji granični prelazi biti zatvoreni, dodaje se u saopštenju ministarstva koje prenosi Rojters.
„Ako se ovaj soj proširi u Norveškoj to će verovatno značiti potpuno zaključavanje“, upozorila je premijerka Erna Solberg u izjavi medijima.
Norveška je sledila mere drugih država i zaustavila letove iz Britanije 21. decembra nakon vesti da se nova mutacija COVID 19 brzo širi, a ova zabrana trajaće najmanje do 2.januara.
Broj novih slučajeva COVID 19 u poslednjih 14 dana na 100.000 stanovnika u Norveškoj prema podacima od srede se smanjio na 113,6, što je četvrti najniži broj u Evropi, iza Islanda, Grčke i Finske, prema Evropskom centru za prevenciju i kontrolu bolesti, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar