Odložen međunarodni kik-boks turnir u Končarevu zbog korone

JAGODINA – Međunarodni 23. kik-boks turnir, koji svake godine 7. jula organizuje Kik-boks klub „Palmini tigrovi“ iz Jagodine, u selu Končarevu kraj Velike Morave, odlaže se do daljnjeg, zbog epidemije korona virusom, saopštili su danas organizatori.

„Imajući u vidu da turniru svake godine prisustvuje 10.000 do 15.000 ljudi, odluka o odlaganju doneta je u interesu sportista i građana“, stoji u saopštenju.

Kik-boks turnir u Končarevu se smatra među najposećenijim u Evropi, održava se na otvorenom, kad ne pada kiša, na krsnu slavu sela Svetog Jovana uz bogat kulturno-zabavni program.

Domaćin je vlasnik „Palminih tigrova“, predsednik Skupštine opštine Jagodine i Jedinstvene Srbije Dragan Marković – Palma, koji je rođen i živi u Končarevu sa porodicom.

Turnir svake godine posmatraju i najviši prestavnici države Srbije, ministri u vladi, strani ambasadori zemalja sa svih kontinenata.

Na ovom turniru do sada su učestovale reprezentacije Italije, Rusije, Bugarske, Hrvatske, Turske, Španije, Ukrajine, Francuske, Mađarske, Makedonije, BiH, Poljske, Belorusije, Kazahstana, Češke, Portugalije, SAD, Grčke…

Reprezentativci „Palminih tigorova“, pobedili su 17 puta, izgubili su od reprezentacije Portugalije, Rusije i SAD, sa Kazahstanom i Grčkom su boksovali nerešeno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar