Opoziciona SDP trazi kontrolno saslusanje ministarke zdrvlja

PODGORICA – Poslanica opozicione Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković, uputila je danas zahtev parlamentu za kontrolno saslušanje ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović.

Kao razlog za saslušanje Vuksanović Stanković je navela „značajno pogoršanje epidemiološke situacije, ali i nesnalaženje i nesposobnosti aktuelne ministarke zdravlja da se izbori sa aktuelnom zdravstvenom krizom“.

„Crna Gora beleži rapidno pogoršanje epidemiološke situacije, koje je rezultiralo desetinama preminulih i hiljadama zaraženih u samo nekoliko dana i najveću stopu zaraženih na 100.000 stanovnika u Evropi. Alarmantno je stanje u Budvi u kojoj je preko 750 ljudi pozitivno na korona virus, dok istovremeno traju optužbe lokalne samouprave i ministarke o tome ko je odgovoran za pogoršanje stanja“, navela je Vuksanović Stanković.

Podsetila je da je i predsednik Opštine Herceg Novi uputio apel za pomoć zbog nedostatka lekara i epidemije u zdravstvenim ustanovama.

Slično stanje je, kako se navodi u zahtevu, i u ostalim gradovima, virus je već odneo 10 života u Domu za stare u Bijelom Polju, a u međuvremenu se pojavio i u specijalizovanoj Bolnici u Brezoviku.

„I dalje nema informacija da li je u Crnoj Gori prisutan novi, britanski, soj korona virusa koji je značajno zarazniji, iako su uzorci poslati u Berlin pre dvadesetak dana“, navela je između ostalog Vuksanović Stanković.

Ukazala je da već sada izvesno da će Crna Gora biti među poslednjim zemljama u kojima će započeti proces vakcinacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar