Ova zemlja prijavila PRVI slučaj korona virusa

Solomonska ostrva potvrdila su prvi slučaj zaraze korona virusom, prenosi BBC.

Premijer Solomonskih ostrva Manase Sogavare je u televizijskom obraćanju građanima potvrdio da je u zemlji registrovan prvi slučaj zaraze korona virusom i da je reč o studentu koji se krajem prošlog meseca vratio u zemlju sa Filipina.

Zaraženi se nalazi u karantinu i ne ispoljava nikakve simptome bolesti.

On je prvi put testiran pre nego što je napustio Manilu, kada je rezultat bio negativan. Po povratku u Honiaru ponovo je testiran, a ovoga puta test je potvrdio prisustvo virusa.

Sogavare je rekao da mu je jako žao što su Solomonska ostrva izgubila status zemlje bez kovid-19, uprkos kolektivnim naporima da se spreči ulazak virusa u zemlju.

On je rekao da je u toku praćenje kontakata obolelog i testiranje medicinskog osoblja koje je bilo u kontaktu sa njim.

Svi studenti koji su se na Solomonska ostrva vratili iz inostranstva nalaze se u obaveznom dvonedeljnom karantinu. Zaraženi mladić, kao i još dve osobe za koje se sumnja da su zaražene korona virusom, odvedeni su u zvanični bolnički karantin.

Premijer Solomonskih ostrva potvrdio je da u zemlji trenutno nisu zabeleženi slučajevi lokalne transmisije, uveravajući građane da u ovom trenutku nema planova za uvođenje mera karantina.

On je potvrdio da su svi letovi povratnika na Solomonska ostrva suspendovani do daljeg.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona viruspandemijaSolomonska ostrva
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • iskustvo

    Prosto ne mogu da verujem da do sada nisu imali slucajeve korone, a sad dok su na samom pocetku, mogu preuzeti sve mere zastite, naravno maske, ruske preciscivace vazduha, preciscivace vazduha za automobile, uv led rucne lampe i pre svega da jacaju imunitet.