Počeo turistički samit „Uzakrota“ u Beogradu

BEOGRAD – Balkanski turistički samit „Uzakrota“ održava se danas u Beogradu gde će više od 30 predavača iz zemlje i inostranstva na panelima govoriti o posledicama koronavirusa na turizam, digitalnom marketingu u turističkoj industriji, onlajn platformi i rezervacijama, ali i o preferencama današnjih putnika.

Direktor Turističke organizacije Beograda (TOB) Miodrag Popović uoči otvaranja samita rekao je novinarima da za taj skup vlada veliko interesovanje predstavnika turističke industrije, ali i profesora i studenata turističkih fakulteta.

Prema njegovim rečima, teme će biti od trenutno najaktuelnije – koronavirusa, do predavanja o tome šta su moderni alati, kako digitalna promocija utiče na razvoj turističke industrije, onlajn rezervacijama.

Popović kaže da će koronavirus biti jedna od glavnih tema na samitu i da će predstavnici zemalja sa Balkana razgovarati o tome kako na najbolji način da se suoče sa trenutnom situacijom.

„Na samitu ćemo pažnju posvetiti i koronavirusu, jer u ovom trenutku je zbog toga u svim zemljama na Balkanu na snazi krizni menadžment. Podelićemo iskustva koja imamo i pokušati da na zajednički način izađemo iz ovog kriznog menadžmenta još bolji i snažniji“, rekao je Popović.

Istakao je i da je turistički za Beograd godina dobro počela sa rastom u januaru od 29 odsto dolazaka više stranih gostiju nego u istom periodu prošle godine, ali dodaje da je optimista i da će Beograd i Srbija, uprkos velikom broju otkazanih aranžmana od druge polovine februara, ipak ostvariti rast veći nego prošle godine.

Na današnjem samitu, navodi Popović, biće reči i o zajedničkim turističkim projektima regiona, dodajući da zemlje iz regiona već godinama sprovode takve ture, naročito za prekookeanska tržišta.

Turistički samit „Uzakrota“ potiče iz Turske, ali je vremenom prerastao u međunarodni skup.

U Beogradu se organizuje uz podršku Turističke organizacije Beograda, a namenjen je turističkim agencijama, avio-kompanijama, hotelima blogerima, kao i kompanijama koje pružaju lotistiku turističkoj industriji.

Otvaranju skupa prisustvovali su i ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič i bivši ministar turizma i zdravlja Turske Bulent Akarcal.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar