Pokret za preokret: Odlaganje odluke o merama za doček Nove godine – odraz neodgovornosti i haosa

Pokret za preokret je danas ocenio da je odlaganje za ponedeljak odluke o merama u Srbiji tokom dočeka Nove godine radi zaštite od korona virusa, „odraz neodgovornosti državnog vrha“ i „totalnog haosa koji vlada u državi“.

Pokret smatra da je neodgovorno da Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv epidemije korona virusa tu važnu odluku doneese tek 72 sata pred doček Nove godine.

„Bez ikakvih ograničenja aranžmani za taj dan se prodaju duže od mesec dana, uz oglašavanje pevača i zabavljača koji nastupaju te večeri“, piše u saopštenju Pokreta za preokret koji ukazuje da su kapaciteti hotela i restorana gotovo rasprodati za doček i „reprizu dočeka“ Nove godine.

„Ko će biti odgovoran za haos koji će nastati dva dana pred doček Nove godine? Ko će biti odgovoran zato što kod nas do sada nije postojala nikakva odluka o tome, iako su sve civilizovane zemlje pravovremeno pripremile mere povezan s tim?“, pitao je Pokret.

U saopštenju je kao „posebno uznemiravajuće za gradjane Srbije“ ocenjeno to što su „pojedini članovi Kriznog štaba“ najavili „protest“ ako se ne budu slušale njihove preporuke.

„Nije jasno gde će i na koji način protestovati – ispred Vlade Srbije, Predsedništva ili Narodne skupštine… Jasno je da su to političke poruke koje treba da pokriju katastrofu koja može da nas pogodi zbog neodgovornosti ljudi u Kriznom štabu. Ili će opet ‘neposlušni građani’ biti krivi?“, piše u saopštenju.

Pokret za preokret je zaključio da članovi „zdravstvenog dela“ Kriznog štaba mogu da protestuju samo na jedan način: „da podnesu ostavke i kažu istinu jer je sve ostalo manipulacija“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar