Ponovo otvoren Ajfelov toranj, od sledeće nedelje potrebne kovid propusnice

Porukama dobrodošlice na više jezika, Ajfelov toranj je danas pozdravio turiste, prvi put posle skoro devet meseci, iako je francuska vlada uvela nova ograničenja s ciljem smanjenja broja zaraženih delta sojem korona virusa.

Pariska „gvozdena dama“ je zatvorena u oktobru prošle godine, dok se Francuska borila sa drugim talasom pandemije, i ostala zatvorena za posetioce čak i kada su druge turističke atrakcije otvorila svoja vrata prošlog meseca.

Ponovno otvaranje tornja usledilo je četiri dana nakon što je predsednik Emanuel Malron najavio nove mere kako bi sprečio četvrti talas, uključujući obavezno vakcinisanje za zdravstvene radnike i obavezne kovid-19 propusnice za ulazak u restorane, turističke i druge objekte.

Od srede, stariji od 18 godina koji žele da posete Ajfelov toranja moraće da pokažu propusnicu koja dokazuje da su u potpunosti vakcinisani, preboleli kovid-19, ili imaju negativan test na virus.

Broj posetilaca u jednom danu biće ograničen na skoro polovinu od 25.000, koliko je bilo pre izbijanja pandemije, a maske će biti obavezne.

„Radili smo, radili, radili za ovaj dan. Kad sam video prvog posetioca, bio sam veoma srećan“, rekao je novinarima direktor Ajfelovog tornja.

On je naveo da su stranci činili 80 odsto posetilaca pre pandemije, Francuzi 20 odsto. Prošle godine je taj odnos bio obrnut a ove je neverovatnih pedeset – pedeset.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar