Poruka sa protesta širi se internetom: Ćale, ovo je za tebe (video)

Televizijske kamere snimile su noćas u Beogradu ispred Skupštine Srbije potresnu ispovest Petra Đurića, sina poznatog umetnika Ljubiše Đurića, koji je preminuo od posledica koronavirusa.

On je, odgovarajući na pitanje novinarke N1 zašto ne odustaje od protesta, rekao da je tu zbog oca koji je preminuo u Zemunskoj bolnici jer nije bilo respiratora.

„Suzavac, bojeva municija, pendreci, sve protiv goloruke omladine. Ćale, ovo je zbog tebe koji si umro, a nije bilo respiratora, ćale, mnogo te volim. I za mog sina koji se rodio“, ispričao je mladić u jednom dahu.

Na pitanje od čega je umro njegov otac, mladić je odgovorio:

„Nije bilo respiratora, ni dan danas nisam dobio testove da je umro od korone. Znači, nije bilo respiratora u Zemunskoj bolnici, a na sva usta su pričali da mi poklanjamo respiratore. Znam da bi bio ponosan na mene“, ispričao je mladić za N1.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • milovan

    Ovoga kada covek vidi,sve mu je jasno. Ako zbilja ima caleta,normalnog.Taj mora u grobu da se prevrce sta je napravio. Ili su to novi fakultetski obrazovani ljudi. Ali kakvih profesora ima,a i roditelja. Bolji nije ni mogao ispasti. Da je moj.U kucu mi nebi usao.

  • Anonimni

    Posaljite ga nazad u ameriku. Neka tamo proba da demonstrira i razbija, pa ce videti sta ga ceka. Da li je mozda dobio i par dolara od nekoga?

  • Vojkan

    EVO KO STOJI IZA REČENICE „ĆALE, OVO JE ZA TEBE“! IMA DUGU NASILNIČKU ISTORIJU! Lončar: Nije istina da mu je otac preminuo zbog nedostatka respiratora! Jedan od učesnika sinoćnjih protesta u Beogradu ispred Skupštine Srbije je bio i Petar Đurić, poznatiji kao Đufa iz Majdanpeka. Njegova izjava tokom sinoćnjih nereda „Ćale, ovo je za tebe“ postala je viralna na društvenim mrežama, ali ono što malo ko zna je da ovaj mladić ima nasilničku istoriju. Naime, on je 2013. godine bio glavni učesnik incidenta u Gimnaziji u Majdanpeku, kada je maltretirao profesora istorije Nebojšu Bazić gurajući mu srednji prst u usta i nazivao ga „k**vom“. Sve to je snimio i postavio na društvene mreže. Kako se tada pričalo, mladi Đurić je dolazio u školu samo da napravi neki problem. Neko vreme je živeo, studirao i igrao košarku u Americi, ali je u Majdanpeku upamćen kao vrlo problematičan. Kao gimnazijalac je više izostajao sa nastave nego što je bio u školi. Pošto su njegovi roditelji bili imućni, Petar je među prvima dobio mobilni s kamerom i stalno je izazivao nevolje – snimao je svašta, pa čak i kako maltretira profesora i snimke kačio na internet. Od svega ga je štitila majka, koja je u školi predavala likovno, a samim tim i drugi profesori. Ovaj mladić je sin pokojnog slikara Ljubiše Đurića iz Majdanpeka koji je preminuo od korone. Sinoć na demonstracijama on je izjavio za jednu televiziju da sve ovo radi „za ćaleta“ koji je preminuo od koronavirusa u zemunskoj bolnici, jer kako mladić tvrdi „nije bilo respiratora“. – Nije bilo respiratora u Zemunskoj bolnici i dan danas nisam dobio rezultate testova da je umro od korone, a na sva usta su pričali kako poklanjamo respiratore, rekao je sinoć Đurič. LAŽ. NOTORNA PROVOKACIJA Đilasa and Company — u Zemunskoj bolnici je bilo dovoljno respiratora i nikada se svi nisi koristili, uvek je bilo viška.

    • Joca II

      Protesti su koruní nepotrebni iz samog snimka sam zaključio da je cela stvar „jeftino“ režiski postavljena! Odluku državnih organa smatram dosta zakasnelom, ako bi protesti bili namenjeni u tu svrhu sporog reagovanja države, sigurno bih to podržao! Svakako protesti bi morali biti mirni i dostojanstveni ali ovde se radi o drugim ciljevima opozicije!