Pronadjeno telo odbeglog belgijskog vojnika za kojim su tragale stotine specijalaca

Telo odbeglog, teško naoružanog belgijskog vojnika Jurgena Koningsa (Conings), za kojim su tragale stotine pripadnika specijalnih snaga, pronadjeno je danas, saopštila je policija.

Konings, koji je od februara bio na državnoj listi potencijalnih terorista, nestao je 17. maja sa teškim naoružanjem, nakon čega su stotine specijalaca krenule u potragu za njim na severoistoku Belgije.

On je pre nestanka pretio vodećem belgijskom virusologu Marku Van Ranstu, glavnom savetniku vlade u borbi protiv korona virusa.

Telo 46-godišnjeg Koningsa, profesionalnog strelca sa ekstremno desnim stavovima, pronašli su gradjani u velikom parku prirode koji su danima „češljali“ pripadnici bezbednosnih snaga.

Prvobitni dokazi su pokazali da je Konings počinio samoubistvo, ali je istraga u toku.

Konings je pre nestanka uzeo iz kasarne četiri bacača protivtenkovskih raketa i drugo teško naoružanje.

Na listu za nadzor zbog potencijalnog terorizma stavljen je nakon što je počeo da preti ljudima i da iznosi rasističke stavove na Fejsbuku, zbog čega je disciplinski kažnjen.

Konings je prethodno imao iza sebe tri decenije dugu karijeru snajperiste. Njemu je, uprkos kazni, dozvoljeno da nastavi da radi sa oružjem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar