Protokol o saradnji Narodnog pozorišta i opštine Stari grad

BEOGRAD – Predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović i upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić Kominac potpisali su danas Protokol o poslovnoj saradnji, u okviru opštinskog programa „Stari grad misli na tebe“.

Upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić Kominac podsetila je da opština i nacionalni teatar već imaju dobru saradnju i istakla da je program „Stari grad misli na tebe“ odličan jer ističe partnerstvo i zajedništvo u ovako teškoj situaciji koju je uzrokovala pandemija korona virusa.

„Ideja o starogradskoj kartici je odlična, a Narodno pozorište će Starograđanima omogućiti 20 odsto popusta na ulaznice za predstave na našem repertoaru. Na taj način privlačimo i stičemo novu publiku, a što je najvažnije opština i Narodno pozorište misle jedni na druge, na svoje sugrađane i publiku“ kazala je Vujić Kominac.

Prema njenim rečima Narodno pozorište je već ostvarilo izvanrednu saradnju sa opštinom Stari grad.

„Potrudićemo se da osmislimo zanimljive programe kao što je to bio slučaj sa projektom „Opera u vašem kraju“. U različitim prostorima za različiti broj ljudi darivali smo besplatne operske koncerte“ kazala je Vujić Kominac.

Predsednik opštine Radoslav Marjanović napomenuo je da Narodno pozorište u Beogradu predstavlja jednu od najreprezentativnijih i najznačajnijih kulturnih institucija Srbije. Samo zajedništvo u ovako teškim situacijama nas zbližava i oplemenjuje“ kazala je Vujić Kominac.

„Čast mi je što smo smo sa nacionalnim teatrom ušli u saradnju. Naša ideja je da uspostavimo saradnju sa svim ustanovama i institucijama kulture u našoj opštini u nameri da zajedno, kroz program „Stari grad misli na tebe“, promovišemo bogatu kulturnu baštinu i omogućimo Starograđanima dostupnost i pristupačnost raznovrsnim kulturnim sadržajima“ kazao je Marjanović.

Današnjem događaju u Narodnom pozorištu prisustvovali su v.d. direktora Ustanove kulture „Parobrod“ Marija Pavlović i pomoćnik direktora Drame Dimitrije Ilić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar