Putin: Navodi medija o Navaljnom trik za napad na lidere Rusi

MOSKVA – Medijska istraga kojom su identifikovani i imenovani službenici državne bezbednosti navodno odgovorni za trovanje opozicionog lidera Alekseja Navaljnog predstavlja „trik“ čiji je cilj napad na ruske lidere, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin, a preneo TAS S.

Ruski predsednik je o navodima medija u vezi sa trovanjem Navaljnog govorio na današnjoj konferenciji za novinare koju tradicionalno održava na kraju svake godine.

Konferencija je počela u podne po moskovskom vremenu, a zbog pandemije korona virusa održava se putem video linka.

Za konferenciju su se akreditovala 774 novinara, a glavni ruski televizijski kanali su rezervisali tri sata za prenos tog događaja.

Domaći i strani novinari su smešteni u Međunarodnom trgovinskom centru u Moskvi, a njih ukupno ima 237.

Portparol Kremlja Dimitri Peskov je u ponedeljak ocenio kao „krajnje sraman“ tekst britanskog tabloida, koji je objavio tvrdnje da su bila dva pokušaja da se otruje ruski bloger Aleksej Navaljni.

„Sandej Tajms je naučnofantastični list koji čitate vikendom u bade mantilu. Kako da kažem. Postoje lažne vesti, a postoje i one koje ćete nazvati jednom pogrdnom poznatom engleskom rečju, koja označava da je u pitanju totalna besmislica. Da, ovo je totalni nonsens. Nemam šta više da dodam“, rekao je tada Peskov.

Ranije, Sandej Tajms je preneo, citirajući neimenovane izvore, da se drugi pokušaj trovanja Navaljnog dogodio dok je ruski opozicioni lider bio u komi u bolnici u Omsku.

Novinari tog lista su tvrdili da se član ruske obaveštajne službe infiltrirao u bolnicu da izvrši atentat.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar