Radulović: Vanredno stanje uvedeno kako bi 'režim odgodio izbore na koje niko ne bi izašao'

Predsednik Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović ocenio je da je vanredno stanje u Srbiji uvedeno kako bi „režim mogao da ogdodi izbore na koje niko ne bi izašao“.

Navodeći da je danas „44. dan od suspendovanja Skupštine Srbije i izvršenog državnog udara“, Radulović je optužio vladajuću većinu da je u prvu sednicu parlamenta od uvodjenja vanrednog stanja krenula sa „protivustavnim dnevnim redom kojim pokušava da prikrije protivustavno uvedeno vanredno stanje“.

„Danas su odlučili da im je potrebno da se Skupština sastane, a ćutali su 44 dana. To se odnosi i na opoziciju, istorija poslanicima ovo neće zaboraviti. Ta 242 poslanika koji nisu bili u Skupštini posle proglašenja vanrednog stanja ne zaslužuju da ikada više budu poslanici“, rekao je lider DJB.

Navodeći da je od ukupnog broja umrlih od korona virusa u Srbiji skoro jedna četvrtina iz domova za stare, Radulović je ocenio da je vlast „zatvorila zdravu naciju u kućni pritvor, a nije sačuvala stare i bolesne“.

„To su radile i vlade drugih evropskih zemalja u kojima je skoro polovina umrlih iz staračkih domova, s tim što i tu treba biti oprezan i znati da li je neko umro od virusa ili sa virusom“, kazao je Radulović.

Komentarišući protest gradjana koji svako veče bukom s prozora i terasa izražavaju nezadovoljstvo stanjem u zemlji, Radulović je kazao da DJB podrža svaki gradjanski protest protiv diktature, ali i osudio „pokušaje“ inicijative Ne davimo Beograd i Borisa Tadića da kako je rekao, prisvoje te izraze gradjanskog nezadovljstva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar