Rekordan broj zarazenih kovidom u šest kanadskih provincija

TORONTO – Broj novozaraženih korona virusom dostigao je novi jednodnevni maksimum u šest kanadskih provincija, što je navelo nekoliko provincija da uvedu dodatna ograničenja u nadi da će obuzdati širenje omikron soja.

Najveći skok novih infekcija registrovan je u Ontariju, Kvebeku i Britanskoj Kolumbiji, koje su najnaseljenije provincije u zemlji, prenosi agencija AP.

Kvebek je prijavio više od 13.000 novih slučajeva u prethodna 24 sata, Ontario je registrovao 10.436, a Britanska Kolumbija 2.944.

Manitoba, Alberta i Njufaundlend i Labrador su, takođe, postavili nove rekorde. Manitoba je prijavila 947 novih infekcija, što je nadmašilo prethodni maksimum od 825 registrovan samo dan ranije.

Alberta je saopštila da ima 2.775 novozaraženih, a Njufaundlend i Labrador su prijavili 312.

Britanska Kolumbija je objavila da odlaže potpuni povratak u učionice nakon božićnog raspusta kako bi školskom osoblju dala vremena da primeni nove zdravstvene mere.

Osoblje i učenici čiji su roditelji zdravstveni radnici vratiće se u škole 3. ili 4. januara po planu. Svi ostali učenici se vraćaju 10. januara.

Zvaničnici Njufaundlenda i Labradora saopšitli su da će njihove škole posle raspusta preći na učenje na daljinu.

Teritorija Nunavuta produžila je lokdaun do 17. januara jer porast infekcija opterećuje njen zdravstveni sistem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar