S. Arabija pokrenula onlajn portal za aviokompanije

RIJAD – Saudijska Arabija pokrenula je onlajn portal za aviokompanije koje posluju u kraljevini da registruju podatke o imunizaciji za sve strance koji putuju u tu državu, saopštila je danas Generalna uprava za civilno vazduhoplovstvo (GACA).

Portal će olakšati procedure po dolasku u kraljevstvo i povezati podatke o posetiocima sa saudijskom mobilnom aplikacijom koja prati slučajeve korona virusa, navodi se u saopštenju, preneo je Rojters.

Od sutra, osobe koje nisu državljani Saudijske Arabije, koji stižu iz zemalja koje ispunjavaju uslove, a koji su u potpunosti vakcinisani protiv korona virusa ili su se nedavno oporavili od kovid-19 više neće biti u karantinu u određenim vladinim hotelima.

Ovo se odnosi na rezidente, vladine i poslovne putnike ili one koji posećuju prijatelje i porodicu, ali ne i na strane turiste, navela je Saudijska turistička uprava (STA).

Izvršni direktor STA Fad Hamidadin rekao je britanskoj novinskoj agenciji u ponedeljak da će se Saudijska Arabija uskoro ponovo otvoriti za strane turiste, ne precizirajući kada tačno ove godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar