S kovidom nema šale, zabranite sami sebi rizične kontakte!

Član Kriznog štaba, epidemiolog dr Prerag Kon ponovo je noćas apelovao na građane da se tokom vikenda pridržavaju mera za suzbijanje korona virusa i da ne učestvuju na velikim skupovima.

Kon je na Fejsbuku upozorio da počinju da se registruju oboleli koji su se zarazili od petka i subote veče prošlog vikenda.

„Ne planirajte povećan rizik od zaražavanja za vikend koji dolazi. Izbegavajte masovne skupove, posebno zabave uz glasnu muziku i pevanje. Čuvajte zdravlje. Zabranite sami sebi rizične kontakte! Potrebni ste svima, a posebno svojim najbližim… i važni ste“, napisao je Kon.

Istakao je da „nema šale sa kovidom“ i pozvao građane da ostanu kod kuće, a kada izlaze da nose masku, posebno u zatvorenom prostoru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dr Konepidemijakorona virus
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Taki Bulic

    Bilo bi dobro kad bi krizni stab poceo da registruje zarazene iz javnog prevoza,posto su to po meni najveci skupovi i da se potrude da obezbede fotokataliticke preciscivace vazduha i tako sprece sirenje infecije korona virusa ,a narod dise cist vazduh…

  • batamrca

    Covid mere će se smatrati „spomenikom kolektivne histerije i ludila“, kaže bivši sudija Vrhovnog suda Britanije. nezavisni, neprofitni savez lekara, medicinskih sestara, zdravstvenih radnika i osoblja širom sveta koji su se ujedinili nakon odgovora na Covid-19 da bi razmenili iskustva s ciljem ukidanja svih karantina i s njima povezanim štetnih mera