Sicilija: Uvedene restriktivne mere zbog porasta zaraženih

RIM – Nova ograničenja vezana za viruse stupila su danas na snagu u južnom regionu Sicilije, prvom regionu u Italiji koji je promenio svoj status od letnjeg popuštanja restrikcija.

Od sredine avgusta na Siciliji se svakodnevno registruje više od 1.000 novih slučajeva korona virusa, a bolnički kreveti i kreveti na intenzivnoj nezi umalo su sasvim popunjeni, preneo je AP.

Italijanski ministar zdravlja Roberto Speranca rekao je da je premeštanje Sicilije u žutu iz bele zone potvrda da virus još nije pobeđen, te da je prioritet nastaviti sa ulaganjem u kampanju vakcinacije i u razborito i ispravno ponašanje svakoga od nas.

Nova ograničenja su doneta nakon što su Italijani počeli da ukidaju letnje odmore u Siciliji, koja je popularna destinacija.

Od ljudi na Siciliji sada se zahteva da nose maske na otvorenom, a što se tiče restorana, u njima za stolom mogu da sede maksimlano četiri osobe, čak i u baštama.

Kako se navodi, nema ograničenja vezanih za kretanje niti policijskog časa, koja su bila uvođena tokom prethodnih talasa korona virusa u žutoj zoni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar