Sidnej: Zbog omikrona nove mere za putnike iz Južne Afrike

MELBURN – Najmnogoljudnija država Australije, Novi Južni Vels, od danas hitno uvodi testiranje svih putnika koji ulaze u zemlju, nakon što je kod dva putnika koji su stigli iz Južne Afrike potvrđena infekcija kovidom-19 u jeku globalne zabrinutosti zbog širenja novog, zaraznijeg omikron soja korona virusa koji je prvi put detektovan na jugu Afrike.

Australija je u subotu uvela nova ograničenja za sve putnike koji su boravili u nekoj od devet visokorizičnih južnoafričkih država jer visoko zarazna omikron varijanta korone izaziva zabrinutost zbog mogućeg pokretanja još jednog novog talasa pandemije, prenosi Rojters.

Velika Britanija, Nemačka i Italija potvrdile su juče slučajeve infekcije omikron sojem korona virusa, a sve veći broj zemalja uvodi restrikcije za putnike koji dolaze iz neke od visokorizičnih zemalja s juga afričkog kontinenta.

„U toku je hitno genomsko sekvenciranje kako bi se utvrdilo da li su pozitivno testirani zaraženi baš novom omikron varijantom“, saopšteno je iz ministarstva zdravstva države Novi Južni Vels.

Svi putnici koji su juče stigli u Sidnej, glavni grad ove australijske države, u subotu uveče su preveženi u dvonedeljni hotelski karantin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar