Širom Brazila protesti protiv predsednika Bolsonara

BRAZILIJA – Širom Brazila izbili su protesti građana ogorčenih potezima predsednika Žaira Bolsonara, korona-skeptika koji
sve teže brani svoj pristup u borbi protiv zaraze i obećanja da će se život u zemlji ubrzo normalizovati, uprkos poražavajućim podacima o broju preminulih od kovida.

Nestručni odgovor na epidemiju korona virusa predsednika Bolsonara izazvao je i međunarodnu osudu, a on se sinoć preko televizije obratio naciji i to u danu koji je po broju žrtava daleko najteži od početka pandemije, prenosi londonski Gardijan.

Prema podacima koalicije brazilski medija koja je počela da evidentira podatke o žrtvama epidemije, čim je Bolsonaro optužen da prikriva podatke o preminulim kovid pacijentima, juče je potvrđeno još 84.996 novoinficiranih i čak 3.158 preminulih među zaraženima korona virusom.

Brazil je na drugom mestu u svetu po broju preminulih sa 209.843 smrtna ishoda među obolelima od kovida-19, odmah iz SAD, a smatra se da će koliko danas ukupan broj žrtava zaraze u Brazilu premašiti 300.000.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar