Slovačka: Broj novozaraženih porastao za 3.151

BRATISLAVA – Broj novozaraženih od korona virusa u prethodnih 24 časa u Slovačkoj porastao je za 3.151, saopštili su danas zvaničnici.

Tokom prethodnog dana urađeno je 16.197 testova na Kovd-19, dok je od početka pandemije urađeno ukupno 1.295.720 testova, preneo je TASR.

U Slovačkoj je juče stupilo na snagu „zaključavanje“, tako da su svi maloprodajni objekti i prodajna mesta koji pružaju usluge
zatvorena osim onih neophodnih za zadovoljenje osnovnih potreba, kao što su prehrambene prodavnice, drogstori i apoteke, izjavila je portparolka Uprave za javno zdravlje (UVZ) Daša Račkova.

Postoje i neki izuzeci, koji uključuju prodavnice u kojima se prodaju medicinska pomagala, optičarske radnje, štandovi s novinama, prodavnice za prodaju stočne hrane i veterinarske klinike.

Izuzeci se odnose i na prodavnice koje prodaju rezervne delove za automobile, automehaničarske radnje i radnje za popravku bicikala, prodavnice skijaške opreme, prodavnice na otvorenom koje prodaju ribu i božićne jelke, kao i prodajna mesta telekomunikacionih operatora.
Juče je uveden i policijski čas tokom koga maksimalno dve porodice mogu da se sastaju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar