Softbol: Voša šampion Srbije, EP u junu 2022. godine

BEOGRAD – Voša iz Novog Sada osvojila je titulu šampiona Srbije u softbolu, dok je ekipa „Svet sporta scorpions“ najbolja u Beogradu u juniorskom uzrastu, saopšteno je iz Softbol saveza.

Završnica prvenstva Srbije u seniorskom i Beograda za juniore održana je u Beogradu.

Iz Softbol saveza je saopšteno da je Evropsko prvenstvo zbog korone virusa pomereno za jun 2022. godine.

Ova odluka doneta je na Kongresu Evropske softbol federacije u Rimu, gde je Srbiju predstavljao predsednik Saveza Slobodan Đurić.

„Pripremali smo se za Evropsko prvenstvo, koje je zbog situacije oko korona virusa dva puta odlagano, a sada je pomereno za jun. Korona je poremetila mnoge planova u celoj Evropi, ali Kongres u Rimu pokazao je da softbol, kao i mnogi drugi sportovi i dalje živi. U toku godine u Srbiji smo organizovali brojna takmičenja i kampove, jedino čime nismo zadovoljni jeste odziv novih članova“, istakao je Đurić.

Ove sezone uspešno su organizovani kampovi na Zlatiboru i Beogradu, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, dok je Grad Beograd bio podrška organizaciji Trofeja Beograda.

U planu je da se perspektivni softbolaši i softbolašice okupe na pripremama na Zlatiboru u decembru, gde bi se i igrali klupski mečevi u disciplini B5 i slou pič softbol.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar