Šojgu: Više od 370.000 pripadnika vojske imunizovano

MOSKVA – Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je danas da je više od 370.000 pripadnika ruske vojske završilo proces vakcinacije protiv korona virusa.

„Preko 425.000 vojnog osoblja primilo je prvu dozu vakcine, ukljucujući 75.000 kadeta, predavača na vojnim univerzitetima i preduniverzitetskim obrazovnim institucijama. Više od 370.000 pripadnika vojne službe prošlo je čitav proces vakcinacije“, rekao je Šojgu, prenosi Tas s.

Prema njegovim rečima u ruskim oružanim snagama ne nedostaje vakcina.

„Obim isporuke omogućava vakcinaciju svih pripadnika ruske vojske, članova njihovih porodica, kao i civilnog osoblja“, rekao je on.

Šojgu je rekao da su u toku medicinske i preventivne mere u ruskoj vojsci radi sprečavanja širenja infekcije korona virusom u vojnim jedinicama i formacijama.

„Vojno osoblje obolelo od COVID-19 dobija pravovremenu medicinsku pomoć. Do sada se 98,5 odsto zaraženih oporavilo od bolesti. Masovno oboljevanje je sprečeno i broj novih infekcija postepeno opada. Ovo je u velikoj meri olakšala masovna vakcinacija ljudi“, rekao je šef ruske odbrane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar