Šta ako se zatvore granice dok ste na plaži u Grčkoj?

Veliki broj ljudi ni ovog leta ne želi da propusti letovanje na moru, uprkos činjenici da i dalje postoji strah od velikog širenja korona virusa. Ono što najviše interesuje mnoge turiste jesu njihova prava u slučaju ponovnog izbijanja epidemije ili zatvaranja granica.

Ako ste i vi rešili da ovog leta otputujete u neku od popularnih destinacija ili još uvek razmišljate da li da uplatite svoj turistički aranžman, onda je važno da na vreme da znate šta bi moglo da se desi u kriznim situacijama u zemlji.

Ukoliko otputujete u neku od popularnih letnjih odmarališta, a naglo skoči broj obolelih koji dovodi do teške epidemiološke situacije ili se zatvore granice, obaveza organizatora putovanja jeste da organizuje povratak.
To važi i za izmenjene vanredne okolnosti, otkrio je Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (Juta) za „RTS“.

– Mi sad ipak pričamo o zemljama koje su nama dostupne na najjednostavniji mogući način drumskim putem. Veći je problem sa ovima koji se nalaze na dalekim destinacijama, kojima je potrebno da organizujete avio prevoz – kazao je Seničić.

Seničić objašnjava da u tom slučaju putnici moraju da znaju kada se leti na takve destinacije, jer u situaciji više sile prestaje obaveza organizatora putovanja da vam organizuje povratak ukoliko je to nemoguće kako je bilo planirano.

Dakle, ako je reč o putovanju u Grčku sigurno ćete moći da se vratite u našu zemlju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • David

    karta u jednom smeru