Sufinansiranje programa i manifestacija u oblasti turizma

BEOGRAD – Sekretarijat za privredu grada Beograda raspisao je javni konkurs za dodelu finansijskih sredstava dobrovoljnim i nevladinim nedobitnim organizacijama za sufinansiranje dela troškova za organizaciju kongresa, manifestacija, edukacija u oblasti turizma, izložbi, kao i za unapređenje programa korišćenjem informacionih tehnologija u turizmu na teritoriji prestonice u ovoj godini.

Prema rečima gradskog sekretara za privredu Milinka Veličkovića, za te namene ove godine opredeljeno je 20.000.000 dinara, a konkurs će biti otvoren do 8. juna.

Veličković je istakao da podsticajnim sredstvima Grad Beograd direktno utiče na razvoj i unapređenje turističke ponude, kao i na pozicioniranje grada među vodecim turističkim centrima, navodi se na sajtu grada Beograda.

Podsetio je da je u proteklih šest godina putem javnog konkursa Sekretarijat za privredu finansijski podržao više od 100 programa i projekata, te da je cilj konkursa unapređivanje kvaliteta postojećih manifestacija i povećanje broja skupova organizovanih u Beogradu koji će doprineti kvalitetu turističke ponude grada.

Veličković je rekao da je izuzetan uspeh što je i u uslovima pandemije korona virusa tokom 2020. godine realizovano 29 projekata i programa koje je finansirao Sekretarijat za privredu.

Dodao je da je veliki broj programa i projekata realizovan u elektronskom obliku – virtuelne ture, e-izložbe, e-tribine, projekcije filmova, TV i video-materijali od značaja za kulturnu i turističku ponudu Beograda.

Veličković je rekao da je izazov, usled pandemije virusa Kovid-19, vratiti turizam Beograda na stazu višegodišnjeg uspešnog razvoja, rezultate u ostvarenom turističkom prometu, broju posetilaca i noćenja domaćih, ali i stranih turista.

„Sprovođenjem ovog konkursa nastojimo da pronađemo nova rešenja i pomažemo u kreiranju boljeg i modernijeg imidža Beograda, podizanju nivoa prodaje, osvajanju novih tržišta i povećanju kvaliteta ukupne turističke ponude“, rekao je Veličković.

Javni konkurs sa prijavom može se naći na zvanicnom sajtu Grada Beograda – www.beograd.rs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar