Suga: Naravno, pozvaćemo Bajdena na Olimpijske igre

TOKIO – Japanski premijer Jošihide Suga rekao je danas da će pozvati američkog predsednika DŽoa Bajdena na Olimpijske igre u Tokiju kada bude u poseti Sjedinjenim Državama sledećeg meseca.

Suga, koji bi trebalo da poseti Belu kuću 9. aprila, rekao je da je spreman da se sastane sa severnokorejskim liderom Kim DŽong Unom i da je otvoren za susret sa njegovom sestrom Kim Jo DŽong, ako ona poseti Japan tokom Olimpijskih igara u Tokiju, prenosi agencija AP.

Premijer Suga, međutim, nije rekao da li će pozvati nekoga od njih na Olimpijske igre, a na pitanje jednog poslanika da li će pozvati Bajdena odgovorio je: „Naravno, nadam se da hoćemo“.

Olimpijske igre u Tokiju počeće 23. jula, nakon što su pre godinu dana odložene zbog pandemije korona virusa.Organizatori su pre nekoliko dana saopštili da navijačima iz inostranstva neće biti dozvoljeno prisustvo.

Na Olimpijskim igrama i Paraolimpijadi učestvovaće 15.400 sportista i desetine hiljada zvaničnika, sudija, VIP gostiju, medija i emitera.

Očekuje se da će Suga biti prvi strani lider sa kojim će se Bajden lično sastati otkako je u januaru preuzeo funkciju predsednika SAD.

Japanski premijer i njegova delegacija od 80 do 90 članova primiće dve doze vakcine protiv korona virusa pre putovanja, saopštili su zvaničnici, dodajući da su Bajden i celokupno osoblje Bele kuće sa kojima će se sastati već vakcinisani.

„Severna Koreja i njeni programi nuklearnog i raketnog razvoja biće među glavnim temama razgovora u Vašingtonu sledećeg meseca“, rekao je Suga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar