Šumer podržao istragu o uznemiravanju protiv Kuoma

NJUJORK – Najmoćniji Njujorčanin u Kongresu, vođa većine u Senatu Čak Šumer, izjavio je da podržava istragu o optužbama za seksualno uznemiravanje protiv guvernera Nujorka Endrjua Kuomoa koje je izložilo pet žena, većinom njegovih bivših saradnica.

„Seksualno uznemiravanje nikada nije prihvatljivo i nikada se ne može tolerisati. Žene se moraju slušati … navode svake od žena treba shvatiti ozbiljno“, rekao je demokrata Šumer novinarima, preneo je Rojters.

Optužbe je nazvao „duboko zabrinjavajućim“ i rekao da podržava tekuću istragu njujorške državne tužiteljke Leticije Džejms.

Kuomo je ranije ponovio obećanje da će ostati na funkciji i upravljati svojom državom, koja je nekada bila epicentar pandemije korona virusa.

U najnovijim optužbama protiv demokratskog guvernera bivša pomoćnica Ana Lis rekla da ju je Kuomo 2014. godine ponekad pozdravljao zagrljajem i poljupcima u oba obraza, nazvao je „dušica“, poljubio joj ruku i pitao je da li ima momka, objavio je danas „Vol strit džurnal“.

Vašington Post objavio je u subotu da je bivša pomoćnica za štampu Karen Hinton rekla da ju je Kuomo 2000. godine zagrlio u hotelskoj sobi nakon radnog događaja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar