SZO: Pad u nedeljnim slučajevima zaražavanja korona virusom

ŽENEVA – U proteklih nedelju dana širom sveta registrovano je preko tri miliona novih slučajeva korona virusa, i više od 73.000 smrtnih slučajeva, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO) u najnovijem nedeljnom biltenu.

„Globalni slučajevi zaražavanja i smrtni slučajevi nastavili su da se smanjuju sa preko tri miliona novih nedeljnih slučajeva i preko 73.000 novih smrtnih slucajeva, što predstavlja čak 15 i osam odsto pada u poređenju sa prethodnom nedeljom“, saopštila je SZO, prenosi agencija Tas s.

Prošle nedelje broj slučajeva je opao u pet od šest regiona, uključujući Jugoistočnu Aziju (31 odsto) i Evropu (17 odsto).

Istovremeno, u Africi je zabeleženo povećanje slučajeva zaraze od 25 odsto, a mortalitet se povećao u regionu zapadnog Pacifika za 19 odsto, Severne i Južne Amerike od četiri odsto.

Kako se navodi, u proteklih sedam dana zarazilo se preko 368.000 ljudi u Evropi, a umrlo je preko 8.000 pacijenata, dok su u jugoistočnoj Aziji lekari registrovali preko milion novih slučajeva korona virusa, i više od 23.000 smrtnih slučajeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar