Tajland lokalnim zaključavanjem želi da kontroliše COVID 19

BANGKOK – Tajlandska vlada je uverena da može da drži pod kontrolom COVID 19 pandemiju bez kompletnog zaključavanja zemlje, koristići uglavnom karantin za lokalna žarišta.
„Ministarstvo javnog zdravlja mi potvrđuje da se virus može kontrolisati ako svi budu sarađivali.“, rekao je premijer Prajut Čan-oča u televizijskom obraćanju nakon sastanka vladinog koordinacionog tela za COVID-19, uveravajući da će vlada dati sve od sebe, prenosi AP.
Tajland se generalno uspešno bori protiv koronavirusa, delimično zbog njegove dobro organizovane infrastrukture javnog zdravlja i poštovanja mera nošenja maski i drugih vladinih protokola.
Ali broj slučajeva je znatno porastao otkako je prošle nedelje otkrivena epidemija među migrantima iz Mjanmara koji su radili na pijaci morskih plodova u Samut Sakhonu, provinciji u blizini glavnog grada Bangkoka.
Od nedelje, više od hiljadu radnika migranata imalo je pozitivan test na virus, zajedno sa Tajlanđanima koji rade ili žive u blizini ove veletrgovine , kojom se opskrbljuje veći deo zemlje.
Milione nisko plaćenih poslova na Tajlandu obavljaju najviše radnici iz manje bogatih susednih zemalja, posebno Mjanmara, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar