Tenzije u Tuzima, Đeljošaj preti otporom naroda

PODGORICA – Predsednik najmlađe podgoričke opštine Tuzi Nik Đeljošaj, gde žive većinski Albanci, preti policiji da će pozvati građane na otpor, ukoliko zatvore ugostiteljske objekte.

Policija je došla jutros u Tuzi zbog odluke Đeljošaja da ne ispoštuje meru Ministarstva zdravlja koja je doneta iz epidemioloških razloga.

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo saopštilo je da će ispitati da li je Đeljošaj, izjavom da neće poštovati mere za suzbijanje korona virusa, počinio krivično delo pozivanja na otpor, prenele su podgoričke Vijesti.

Đeljošaj je sinoć rekao da ta opština neće poštovati epidemiološku meru zatvaranja ugostiteljskih objekata, koja je jutros stupila na snagu.

Đeljošaj je, prenose Vijesti, rekao policajcima da traži od njih da obaveste tužilaštvo da će, „ako se ovo nastavi“, pozvati građane Tuzi da pruže otpor.

Pozivajući se na Zakon o lokalnoj samoupravi, on je sinoć na svom fejsbuk profilu objavio da donosi odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata od 07:00 – 18:00 časova.

Najavio je da će svi ugostiteljski objekti, uprkos zabrani, raditi po utvrđenom radnom vremenu.

„Svim našim prijateljima ugodna kafa, a neprijatelji ako nas budu ometali, imaćemo iznenađenje i za njih“, poručio je Đeljošaj nakon sastanka sa ugostiteljima.

Rekao je i da je odlka o zabrani rada ugostiteljskih objekata u toj opštini politička i da vlada želi da im se osveti zbog nedavnog ističanja kosovske i albanske zastave na zgradi opštine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar